Waarom jij voor een schuifdeurkast moet gaan

Wil jij graag een kast op maat laten maken maar ben je nog niet zeker over welke soort kast ideaal voor de ruimte zou zijn? We vertellen je hier meer over de diverse voordelen van een schuifdeurkast! Schuifdeurkasten zijn niet alleen optimaal in te zetten als kledingkast, je kunt ook denken aan een nette oplossing voor in de bijkeuken, voor op zolder, in de wasruimte, of bijvoorbeeld in de gang. Schuifdeurkasten kunnen zowel echte eyecatchers zijn als onopvallend in de ruimte opgenomen worden voor een strak en geordend aanzicht. Ideaal!

1. Dankzij de schuifdeuren zijn ze ruimtebesparend

Schuifdeurkasten zijn enorm handig om te plaatsen in wat kleinere ruimtes of smallere gangen. Dit komt doordat de deuren geen draaicirkel naar buiten hebben en je met deze extra nodige ruimte dus helemaal geen rekening hoeft te houden. Een schuifdeurkast is daarom bijvoorbeeld ideaal voor een knussere slaapkamer, als je wel nog een grotere kast kwijt wil. Ook is het plaatsen van leuke accessoires of meubels voor de kast dus geen probleem. Denk hierbij aan een poef voor bij het omkleden, een mooie kamerplant om de ruimte om te fleuren of een klein bankje voor in de gang. Dankzij de schuifdeuren kun je moeiteloos bij je spullen terwijl je niks hoeft te verplaatsen en niet hoeft in te leveren op styling.

2. Enorm geschikt voor spiegeldeur(en)

Schuifdeuren kunnen wat meer gewicht aan dan draaideuren. Dit zorgt ervoor dat je qua ontwerp alle kanten op kunt. Wil je een grote spiegeldeur? Of zelfs elke schuifdeur voorzien van spiegels of glas voor een moderne look? Dat is geen probleem. Dit zorgt er ook weer voor dat je geen losse spiegel naast je kast hoeft te plaatsen, wat ook weer ruimtebesparend werkt.

schuifdeurkast op maat laten maken

3. Bepaal zelf de indeling en de omvang

Op maat gemaakte schuifdeurkasten zijn enorm flexibel als het gaat om indeling en omvang. Kies zelf de ideale grootte van de kast, wij meten secuur uit welke afmetingen we gaan bouwen. Ook de indeling wordt aan de hand van jouw wensen vormgegeven. Wat voor spullen wil je kwijt? Wil je een hanggedeelte? Een leggedeelte? Ruimte voor kleine accessoires of juist onderin genoeg opbergruimte voor koffers of een stofzuiger? Doordat wij goed luisteren naar wat jij van je kast verwacht, zorgen we voor een optimaal gebruiksgemak.

4. Mogelijkheden in elke woonstijl

Een schuifdeurkast kan in elke woonstijl vormgegeven worden. Dit komt mede dankzij de vele mogelijkheden in materialen en omvang. Ga je voor een landelijke of klassieke woonstijl? Dan kunnen we kijken naar prachtige houtkleuren. Zoek je meer een moderne, strakke of zelfs een Scandinavische uitstraling? Dan kunnen we kijken naar de verschillende opties in effen kleuren, hoogglans of juist mat, glas en spiegels. Neig je meer naar industrieel? Ontdek dan de verschillende materialen en kleuren die perfect passen bij een robuuster interieur.

schuifdeurkast op maat met spiegel

5. De schuifdeuren zijn tijdloos

Misschien wel het allergrootste voordeel: een schuifdeurkast is tijdloos. Dankzij de ideale indeling en het ontwerp precies aan de hand van jouw persoonlijke wensen ben je jarenlang elke dag blij met deze perfecte kast voor jou. Schuifdeurkasten zijn een aanwinst voor elk interieur doordat ze in zo veel verschillende vormen gegoten kunnen worden. Wij zorgen voor een schuifdeurkast die precies bij je past.

Wij maken de perfecte schuifdeurkast voor jou

Kun je na al deze voordelen geen reden meer bedenken waarom een schuifdeurkast op maat niet de beste aanvulling zou zijn op jouw interieur? Wandel dan eens binnen in onze showroom of neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak. Wij nemen graag de tijd voor je zodat jij uitgebreid kunt vertellen wat jij verlangt van je nieuwe kast. Eerst even wat inspiratie opdoen? Vraag dan de inspiratiegids aan om meer te zien van wat wij voor je kunnen doen. We zien je graag snel terug in de showroom!

Showroom

Onze showroom is geopend vanaf dinsdag t/m zaterdag.

Loop vrijblijvend eens binnen. Wil je zeker weten dat we voor jou alle tijd kunnen nemen, dan kun je contact met onze interieuradviseurs opnemen om een afspraak in te plannen zodat we al je vragen en wensen rustig met je kunnen bespreken.

Showroom
Showroom Hamers@home kastenbouwers Tilburg
Showroom

Onze showroom is geopend vanaf dinsdag t/m zaterdag en op donderdag hebben wij koopavond.

Loop vrijblijvend eens binnen. Wil je zeker weten dat we voor jou alle tijd kunnen nemen, dan kun je contact met onze interieuradviseurs opnemen om een afspraak in te plannen zodat we al je vragen en wensen rustig met je kunnen bespreken.

Showroom