De nieuwste trends voor kasten

Bij het op maat laten maken van een kast die volledig aan je woonwensen voldoet, is het essentieel dat deze prachtig aansluit bij de rest van je interieur. Een nauw aansluitende inrichting zorgt voor harmonie, eenheid en rust in een huis. Elegante combinaties van kleuren, materialen en vormen maken een wereld van verschil. De woontrends van het moment zijn aan het veranderen. Doordat we de afgelopen jaren door de pandemie veel van onze dagen aan huis hebben gespendeerd, hebben we ons interieur nauwkeurig onder de loep kunnen nemen. En we zijn toe aan verandering! Wat zijn de trends voor kasten in 2023?

Haal de warmte in huis

Het eerste wat ons opvalt zijn de warme kleuren die we massaal in huis halen. Natuurlijke tinten en warme houtsoorten nemen hun plek in, in ieders interieur. Bij kasten wordt er vaak aan aardse kleuren gedacht, wat meteen een warme sfeer geeft in huis.

Breng de natuur naar binnen

Tijdens de coronatijd hebben we veel meer tijd binnen gespendeerd dan andere jaren. Hierdoor hebben we onze waardering voor de natuur en tijd buiten spenderen weer helemaal teruggevonden. We kunnen geen genoeg krijgen van heerlijke wandelingen en de frisse lucht. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat we de natuur massaal naar binnen zijn gaan halen! Dit doen we zowel met materialen als kleuren. Denk hierbij aan groen- en bruintinten, maar ook aan terracotta en oranje. Warme aardetinten en natuurlijke materialen als hout en natuursteen zien we veel terug. Dit kan natuurlijk prachtig gecombineerd worden met robuuste kasten van natuurlijke materialen en in aardse kleuren.

trends voor kasten

Rond en organisch

Accessoires, meubels en materialen zijn steeds vaker organisch, rond en natuurlijk. Dit komt doordat we thuis comfort en veiligheid willen voelen, wat zich uit in ronde vormen. Hieruit zien we dat veel kasten ronde afwerkingen bevatten. Zowel in gehele boogvormen als in ronde randen zien we de trend voorbijkomen. Het verzachten van vormen geeft je interieur een luchtig gevoel en breekt het harde en zakelijke in een huis.

Duurzaamheid blijft

Nog steeds zien we dat duurzaamheid een leidende factor is in de meubels en accessoires die we aanschaffen. Kwaliteit wordt boven kwantiteit gekozen en we zien dat het snel en tijdelijk vullen van een interieur met spullen die weer binnen een oogwenk vervangen moeten worden uitblijft. Duurzame materialen, kwalitatieve stoffen en tijdloze designs zijn the way to go. Onze diverse kasten op maat zijn geheel vormgegeven naar jouw persoonlijke wens, zowel qua design als indeling. Bespreek met ons welke (duurzame) materialen jij graag terug zou willen zien en wat jij allemaal dagelijks van een kast verlangt. Zo ben jij nog vele jaren gelukkig met je nieuwe kast op maat.

trends voor kasten

Minimalisme vs. maximalisme

Als laatste willen we nog twee tegenover elkaar staande trends bespreken: minimalisme en maximalisme. In het kader van minimalisme worden interieurs ontworpen vol strakke vormen, ingetogen kleuren zoals beigetinten en natuurlijke materialen. Hierbij worden er rustgevende interieurs gecreëerd met weinig poespas en elegante accessoires. Daar tegenover: maximalisme. Wat we daarvan in de kastentrends vooral terugzien is dat er plek is voor een kast of dressoir in een gewaagde kleur. Ook het plaatsen van open kasten zonder deuren, waarin je accessoires en spullen leuk ten toon kunt stellen in je interieur, is een lievelingetje in deze woonstijl.

Welke trend wil jij in jouw interieur zien?

Wat jouw woonstijl ook is: wij ontwerpen voor jou de kast van je dromen. Bij Hamers@Home kun je terecht voor prachtige kledingkasten, tv-meubels, dressoirs, schuifdeurkasten, nachtkastjes en zelfs inloopkasten perfect op maat. Welke trends er ook terug te vinden zijn in jouw interieur, wij zorgen voor een eindresultaat dat jouw inrichting helemaal afmaakt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wandel dan eens binnen in onze showroom of neem contact op voor het maken van een afspraak. En ben je op zoek naar inspiratie? Vraag dan onze inspiratiegids aan. Hamers@Home bouwt de kast van je dromen!

Showroom

Onze showroom is geopend vanaf dinsdag t/m zaterdag.

Loop vrijblijvend eens binnen. Wil je zeker weten dat we voor jou alle tijd kunnen nemen, dan kun je contact met onze interieuradviseurs opnemen om een afspraak in te plannen zodat we al je vragen en wensen rustig met je kunnen bespreken.

Showroom
Showroom Hamers@home kastenbouwers Tilburg
Showroom

Onze showroom is geopend vanaf dinsdag t/m zaterdag en op donderdag hebben wij koopavond.

Loop vrijblijvend eens binnen. Wil je zeker weten dat we voor jou alle tijd kunnen nemen, dan kun je contact met onze interieuradviseurs opnemen om een afspraak in te plannen zodat we al je vragen en wensen rustig met je kunnen bespreken.

Showroom