5 tips voor een optimale kledingkastindeling!

Onze kledingkast gebruiken we elke dag. Daarom is het essentieel dat deze optimaal is ingedeeld voor het grootste gebruiksgemak. Eén vaste formule is er niet: de juist indeling van jouw kledingkast is geheel afhankelijk van je garderobe. Het kan daarom lastig zijn om een kledingkast te vinden die perfect aansluit op wat jij nodig hebt. Is jouw kledingkast vaak een chaos? Dan kun jij wat praktische tips gebruiken voor een optimale kastindeling.

1. Inventariseer je garderobe

Voordat je duidelijk kunt hebben wat de optimale indeling is van jouw kledingkast, is het essentieel om een overzicht te hebben van je kleding en spullen. Hoeveel ruimte heb je nodig? Hoeveel lades wil je hebben voor het handig opbergen van sokken, ondergoed en accessoires? Heb je meer kleding om op te hangen of neer te leggen? Het belangrijkste is dat je genoeg ruimte hebt om alles op te bergen. Te weinig ruimte zorgt voor een rommel en kreukende kleding. Een uitstekende kledingkast beschikt over genoeg hang en leg-ruimte, lades en kastaccessoires.

2. Richt je kast slim in

Wil jij alles uit je kledingkast halen? Dan is het belangrijk om elke centimeter te benutten. Deel de kast van onder naar boven in om te zorgen dat je gehele garderobe kan worden opgeborgen op de juiste plek. Door de kast in delen in te richten voorkom je het creëren van loze ruimte. Creëer overzicht door je kleding in categorieën te hangen: broeken, shirts, truien en jurken apart. Zo hoef je niet dagelijks te zoeken naar de juiste spullen maar heb je het zo gevonden en blijft je kast netjes!

optimale kledingkastindeling

3. Genoeg plek voor je accessoires

Lades in een kledingkast zijn onmisbaar. Zoals we hierboven al hebben genoemd, deze zijn ideaal voor het opbergen van sokken, ondergoed en accessoires. Voor extra overzicht en orde kunnen lades voorzien worden van bakjes en kastaccessoires. Bij Hamers@Home hebben we de meest uiteenlopende oplossingen voor een nette kast. Opbergvakjes voor stropdassen, manchetknopen, sieraden, of bijvoorbeeld je horloge. Ook hebben we haakjes om aan de binnen- of buitenkant van de deuren handdoeken of sjaals op te hangen om alle ruimte te benutten.

4. Vergeet je schoenen niet

Bij het kiezen van een outfit is het handig om meteen de juiste schoenen erbij te kunnen kiezen. Om niet eindeloos heen en weer te lopen naar het schoenenrek bij de voordeur (waar waarschijnlijk ook niet genoeg plek is voor je hele schoenencollectie) raden wij het aan om je schoenen in je kledingkast te bewaren. Onderin de kledingkast kunnen we een plek creëren die helemaal afgestemd is op de grootte van jouw schoenencollectie. Dankzij de perfect sluitende deuren blijven je schoenen mooi, ook de paren die vaak in de kast blijven staan. Zo heb je nooit meer last van rondslingerende schoenen in je slaap- of woonkamer en hoef je ze niet meer op een plek te bewaren waar ze aangetast kunnen worden door vocht en stof.

accessoires kastindeling

5. Een spiegel is onmisbaar

Heb jij geen spiegel in je slaapkamer? Zorg dan dat er een spiegel wordt geplaatst op je kledingkast. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenkant van de deur, dat ligt geheel aan jouw wensen qua styling van de kast. Het liefst bekijk je je outfit van top tot teen voordat je de deur uit gaat, vooral als je richting een belangrijke afspraak vertrekt. Dankzij een lange spiegel waarin je je gehele outfit kunt zien zorg jij dat je altijd verzorgd de deur uit gaat. Er is geen betere plek voor een spiegel dan op de plek waar jij je outfit elke dag uitzoekt.

Een kledingkast op maat met een optimale indeling?

Wij luisteren aandachtig naar jouw wensen en creëren aan de hand hiervan de perfecte kledingkast voor jou. Dankzij onze vakkennis en jarenlange ervaring zorgen wij ervoor dat er een uitgelezen plek is voor al je kleding, schoenen en accessoires zodat jij elke dag kunt genieten van een optimaal ingedeelde kledingkast.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je meer informatie over onze service? Neem dan gerust contact met ons op of plan een afspraak in, we bieden je graag een professioneel en persoonlijk advies. Een kledingkast op maat die jou alles geeft waar je van droomde, die maken wij voor jou.

Showroom

Onze showroom is geopend vanaf dinsdag t/m zaterdag.

Loop vrijblijvend eens binnen. Wil je zeker weten dat we voor jou alle tijd kunnen nemen, dan kun je contact met onze interieuradviseurs opnemen om een afspraak in te plannen zodat we al je vragen en wensen rustig met je kunnen bespreken.

Showroom
Showroom Hamers@home kastenbouwers Tilburg
Showroom

Onze showroom is geopend vanaf dinsdag t/m zaterdag en op donderdag hebben wij koopavond.

Loop vrijblijvend eens binnen. Wil je zeker weten dat we voor jou alle tijd kunnen nemen, dan kun je contact met onze interieuradviseurs opnemen om een afspraak in te plannen zodat we al je vragen en wensen rustig met je kunnen bespreken.

Showroom