Is het laten maken van een kast op maat duur?

Droom jij van een kast op maat om jouw interieur tot in detail naar wens te maken? Dan is de prijs die hieraan vast hangt misschien één van de eerste dingen waar je aan denkt. De prijs van een op maat gemaakte kast is alleen niet zo zwart wit, waardoor we jou hier ook geen vaste prijs kunnen vertellen. Bij Hamers@Home verschillen de prijzen van op maat gemaakte kasten enorm. Waar dat aan kan liggen, vertellen wij je graag in deze blog!

Afmetingen

Eén van de meest voor de hand liggende factoren die de kosten van een op maat gemaakte kast beïnvloeden, zijn de afmetingen. Een klein nachtkastje zal doorgaans veel minder kosten dan een grote kledingkast die een hele muur beslaat. De hoeveelheid materiaal en arbeid die nodig is om een grotere kast te maken, zal de prijs beïnvloeden.

Gekozen materialen

Het materiaal dat je kiest voor je op maat gemaakte kast heeft een aanzienlijke invloed op de prijs. Er zijn talloze opties beschikbaar, van materialen zoals gemelamineerde spaanplaat, houtfineer en ook eventueel lak- en spuitwerk. Duurdere materialen en afwerkingen hebben natuurlijk invloed op het prijskaartje, maar kunnen ook de duurzaamheid en esthetiek verbeteren.

kast op maat prijs duur

Soort kast

Het type kast dat je wilt laten maken, speelt ook een grote rol in de kosten. Zoals eerder genoemd, is een nachtkastje aanzienlijk goedkoper dan een ingebouwde kledingkast. De complexiteit van het ontwerp en de functionaliteit van de kast kunnen de kosten verhogen. Bijvoorbeeld, als je extra functies zoals uittrekbare laden, kledingrekken of verlichting wilt toevoegen, zal dit ook invloed hebben op de prijs. En misschien denk je er niet meteen aan, maar de keuze in deuren speelt natuurlijk ook een rol. Ga je voor praktische en ruimtebesparende schuifdeuren, elegante draaideuren of kies je voor een open interieur met een kast zonder deuren?

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke overweging bij het laten maken van een kast op maat. Al onze kasten zijn gemaakt om lang mee te gaan en bestaan uit materialen van hoge kwaliteit. Duurzame opties kunnen aanvankelijk duurder zijn, maar ze kunnen zichzelf op de lange termijn terugbetalen door de levensduur van de kast te verlengen en reparatiekosten te verminderen.

Accessoires

Accessoires en extra functies kunnen de kosten van een op maat gemaakte kast verhogen. Denk aan opties zoals ingebouwde verlichting, spiegels, ladesystemen en speciale opbergoplossingen. Hoewel deze functies de functionaliteit van de kast kunnen verbeteren, moeten ze zorgvuldig worden overwogen aan de hand van je gestelde budget.

prijs kast op maat

Is het de investering waard?

Over het algemeen kan het laten maken van een kast op maat een slimme investering zijn, vooral als je specifieke behoeften hebt of op zoek bent naar een uniek meubelstuk dat perfect bij je levensstijl en interieur past. Hoewel de kosten hoger kunnen zijn dan bij een standaardkast, biedt maatwerk talloze voordelen die de investering waard kunnen maken. Het is belangrijk om je budget, behoeften en ontwerpwensen zorgvuldig te overwegen voordat je besluit. Bij Hamers@Home staan we klaar om je te helpen bij het ontwerpen en bouwen van de perfecte op maat gemaakte kast die aan al je verwachtingen voldoet!

Vergeet de vele voordelen niet!

Bij het op maat laten maken van een prachtige kast, bepaal je zelf wat je precieze wensen zijn en kijken wij graag naar alle mogelijkheden binnen het budget wat jij in gedachte had. We mogen de zwaarwegende voordelen hiervan dan ook niet vergeten…

  1. Unieke ontwerpmogelijkheden

Een op maat gemaakte kast biedt de mogelijkheid om een uniek en gepersonaliseerd ontwerp te creëren dat perfect past bij jouw behoeften en smaak. Als je op zoek bent naar een kast die perfect past in jouw interieur, is maatwerk de beste optie.

  1. Maximale benutting van ruimte

Met een op maat gemaakte kast kun je de beschikbare ruimte optimaal benutten. Dit is vooral handig in alle ruimtes waar standaardkasten niet goed in passen.

  1. Duurzaamheid en kwaliteit

Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, kan de duurzaamheid en kwaliteit van een op maat gemaakte kast ervoor zorgen dat deze langer meegaat dan een standaardkast. Dit kan op lange termijn kosten besparen.

  1. Functionaliteit

Als je specifieke opbergbehoeften hebt, zoals het organiseren van kleding, schoenen, of elektronica, kan een op maat gemaakte kast oplossingen bieden die een standaardkast niet kan bieden.

  1. Esthetische waarde

Een op maat gemaakte kast kan de esthetische waarde van een ruimte verbeteren. Het kan een statement maken en bijdragen aan de algehele uitstraling van je huis.

  1. Toekomstige waarde

Investeringen in kwaliteitsmeubilair, zoals op maat gemaakte kasten, kunnen de waarde van je huis verhogen als je ooit besluit te verkopen.

op maat gemaakte kast prijs

Een kast op maat, helemaal binnen jouw budget

Hamers@Home bouwt voor jou jouw droomkasten. Bij een droomkast hoort ook een droomprijs. Heb je een budget waaraan jij je wilt houden? Bespreek dat dan gerust met ons! Wij denken creatief met je mee en nemen je helemaal mee in de keuzes die je hebt binnen jouw budget, die aansluiten bij jouw wensen. Zo heb jij een fantastische kast op maat, helemaal binnen jouw budget. Wil jij je graag laten inspireren door onze kastenbouwers? Download dan de gratis inspiratiegids! En wil jij meer weten over de mogelijkheden of zou jij graag een vrijblijvend offerte laten opstellen? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak! Wij vertellen je graag meer over onze werkwijze en horen natuurlijk graag alles over jouw droomkast.

Showroom

Onze showroom is geopend vanaf dinsdag t/m zaterdag.

Loop vrijblijvend eens binnen. Wil je zeker weten dat we voor jou alle tijd kunnen nemen, dan kun je contact met onze interieuradviseurs opnemen om een afspraak in te plannen zodat we al je vragen en wensen rustig met je kunnen bespreken.

Showroom
Showroom Hamers@home kastenbouwers Tilburg
Showroom

Onze showroom is geopend vanaf dinsdag t/m zaterdag en op donderdag hebben wij koopavond.

Loop vrijblijvend eens binnen. Wil je zeker weten dat we voor jou alle tijd kunnen nemen, dan kun je contact met onze interieuradviseurs opnemen om een afspraak in te plannen zodat we al je vragen en wensen rustig met je kunnen bespreken.

Showroom