Hoe kies jij de juiste kastkleur voor in je interieur?

Kleuren spelen een cruciale rol in je interieur. Deze bepalen grotendeels de sfeer en ambiance van een ruimte. Kasten beslaan een groot deel van de meubels, waardoor de juiste kleurkeuze hiervan essentieel is als je gaat voor de gewenste stijl. Maar hoe kies je dan de juiste kleur voor jouw kast op maat? We vertellen je hier meer over waar jij op kunt letten!

1. Kijk naar de stijl van je interieur

Het eerste wat je moet doen bij het kiezen van de juiste kastkleur, is rekening houden met de algemene stijl van je interieur. Welke sfeer wil je creëren? Is je interieur modern, landelijk, industrieel of eclectisch? De kleur van je kasten moet harmoniëren met de stijl van de ruimte. Bijvoorbeeld, als je een modern interieur hebt, kun je overwegen om te kiezen voor kasten in neutrale tinten zoals wit, grijs of zwart. Voor een klassiek interieur zijn warme houttinten zoals eiken of mahonie een goede keuze.

2. Denk aan de kleuren in de rest van de ruimte

De kasten moeten niet alleen bij de algemene stijl van de ruimte passen, maar ook bij de bestaande kleuren in de kamer. Kijk naar de kleuren van je muren, vloeren, meubels en accessoires. De kastkleur moet een aanvulling zijn op deze kleuren en een samenhangend geheel creëren.

juiste kast kleuren

3. Bedenk de sfeer die je wilt creëren

De kleur van een kast kan de sfeer in een ruimte aanzienlijk beïnvloeden. Denk na over de emotie en de ambiance die je in de kamer wilt creëren.

  • Lichtere kleuren zoals wit, lichtblauw of pasteltinten kunnen een gevoel van ruimte en lichtheid geven aan een kamer. Dit is ideaal voor kleinere ruimtes of voor het benadrukken van natuurlijk licht;
  • Donkere kleuren zoals zwart, donkerbruin, -groen, of dieprood kunnen een gezellige en intieme sfeer creëren. Ze zijn perfect voor slaapkamers of gezellige leeshoeken;
  • Neutrale kleuren zoals beige, taupe of grijstinten kunnen een evenwichtige en veelzijdige keuze zijn die goed past bij verschillende stijlen en sferen.

4. Accent of hoofdrol

Wil je dat de kasten een prominente rol spelen in de kamer, of moeten ze juist meer op de achtergrond blijven? Als je wilt dat je kasten opvallen, overweeg dan gedurfde kleuren die een contrast vormen met de rest van de inrichting. Voor kasten die meer als achtergrond fungeren, kies je voor kleuren die subtieler zijn en zich mengen met de rest van de kamer.

5. Persoonlijke voorkeur

Natuurlijk is jouw persoonlijke smaak een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste kastkleur. Kies een kleur waar je van houdt en waarvan je denkt dat die goed past bij je levensstijl. Naast trends en interieuradvies is het belangrijk dat jij je comfortabel voelt bij je keuze.

kast kleur

6. Overweeg de grootte en het licht in de ruimte

Kleur kan de perceptie van ruimte beïnvloeden. Donkere kasten kunnen een kleine ruimte kleiner doen lijken, terwijl lichte kasten een gevoel van ruimtelijkheid kunnen creëren. Als je een kleine ruimte hebt, overweeg dan lichte kastkleuren om de ruimte te vergroten. Als de ruimte goed verlicht is, kun je je meer vrijheden veroorloven met donkerdere tinten.

7. Denk aan de duurzaamheid van de kleur

Kasten zijn een investering voor de lange termijn, dus het is belangrijk om te overwegen hoe duurzaam de gekozen kleur is. Sommigen kleuren zijn heel trendgevoelig, waardoor je er over een aantal jaren misschien al op uit bent gekeken. Kies voor een tijdloze kleur, of natuurlijk één van jouw favoriete kleuren, waarvan je weet dat je deze mooi blijft vinden.

8. Probeer stalen en monsters

Als je bij Hamers@Home een prachtige kast op maat laat bouwen, is het natuurlijk mogelijk om uitgebreid na te denken over de juiste kleur in jouw ruimte. Zou je bepaalde kleurstalen mee naar huis willen nemen om te kijken hoe deze bevallen? Dat is absoluut mogelijk! Zo kun jij met zekerheid gaan voor de perfecte kleur voor jouw op maat gemaakte kast.

perfecte kast kleur

De perfecte kleur voor jouw kast op maat

Als je nog steeds twijfels hebt over de kleurkeuze, vraag dan gerust ons professionele en persoonlijke advies! Onze interieurontwerpers en meubelspecialisten bieden waardevolle inzichten en helpen je bij het nemen van de juiste beslissing. Samen zorgen we ervoor dat je nieuwe kast op maat niet alleen functioneel is, maar ook een prachtige aanwinst voor in jouw huis. Kom gerust eens langs in onze stijlvolle showroom om alvast een kijkje te nemen tussen de diverse mogelijkheden. En wil je direct inspiratie vanuit huis? Vraag dan gratis onze inspiratiegids aan! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste kastkleur voor jouw interieur!

Showroom

Onze showroom is geopend vanaf dinsdag t/m zaterdag.

Loop vrijblijvend eens binnen. Wil je zeker weten dat we voor jou alle tijd kunnen nemen, dan kun je contact met onze interieuradviseurs opnemen om een afspraak in te plannen zodat we al je vragen en wensen rustig met je kunnen bespreken.

Showroom
Showroom Hamers@home kastenbouwers Tilburg
Showroom

Onze showroom is geopend vanaf dinsdag t/m zaterdag en op donderdag hebben wij koopavond.

Loop vrijblijvend eens binnen. Wil je zeker weten dat we voor jou alle tijd kunnen nemen, dan kun je contact met onze interieuradviseurs opnemen om een afspraak in te plannen zodat we al je vragen en wensen rustig met je kunnen bespreken.

Showroom